• Bezienswaardige dorpen

    Indre et Loire 

    Richelieu

    Afstand 11 km

    Richelieu is een oude vesting stad, bekend van Kardinaal Richelieu met haar 28 herenhuizen, kunst en geschiedenis museum, monumentale poorten, kathedraal, stadswallen en grachten, oude markthal en bospark met rosarium. Gezellig plein met terrasjes.

    Tours

    Afstand 65 km

    De stad van kunst en geschiedenis. De toegangspoort van de Loire streek, uitzonderlijk rijk aan erfgoed. Tours is echt een stad die ervaren moet worden, museums, kathedraal, basiliek, en dagelijkse markten.

    Crissay sur Manse

    Afstand 34 km

    Crissay sur Manse mooi dorp in de vallei van de Manse, betoverd de wandelaars met zijn mooie huizen van tufsteen, ideaal voor het kuieren in zijn straten vol bloemen en de ruine van zijn 15e kasteel.

    Montrésor

    Afstand 75 km

    Montrésor valt onder een van de mooiste dorpen van Frankrijk, het ligt aan de oevers van de Indre, 11e eeuws kasteel met mooie tuinen, mooie vakwerkhuizen en oude overdekte markt, in juli en augustus op vr en zat verlicht en muziek. een doolhof aan mooie wandelingen langs de oevers en landschap.

    Chinon

    Afstand 32 km

    Ook Chinon valt onder een van de mooiste dorpen, gelegen aan de Vienne. Het dorp is goed bewaard gebleven met kasteel, vakwerkhuizen en leuke kleine straatjes met winkels terrasje en wijnmuseum.

    Vienne

    Poitiers

    Afstand 55 km

    Poitiers met zijn vele museums,  kerken en abdij en een gezellige binnenstad met 2 wandelroutes vele winkels
    en terrasjes, is zeker het bezoeken waard, de nabij gelegen Futuroscope ook.

    Chauvigne

    Afstand 48 km

    Chauvigne  met zijn 5 kastelen op een klif is gelegen aan de Vienne, mekka aan romaanse architectuur ook steengroeven, molens, kalkovens, stoom en mooie vogelshows te zien.

    Saumur

    Afstand 12 km

    Beroemd om het prestige van zijn ruitergala’s en de lichtheid van zijn fijne bubbels, fascineert Destination Saumur Val de Loire evenzeer als fascineert.

    Angles sur L’Anglin

    Afstand 46 km

    Angles sur LÁnglin is een  fascinerende en rustig dorp , wat je uitnodigt om te wandelen en mooie kliffen bij kasteel de wijn kelder is te bezoeken.

    Main et Loire

    Montsoreau

    Afstand 48 km

    Montsoreau behoort ook tot een van de mooiste dorpen met zijn bloemrijke straten wandel langs het kasteel,
    poorten  en oevers van de Loire. ook grotwoningen van de vijftiende eeuw die leiden tot enorme tunnels en nu gebruikt worden voor de champignon teelt. Prima te combineren met Candes Saint Martin.

    Candes Saint martin

    Afstand 45 km

    Candes Saint Martin ligt bij de samenvloeging van de Loire en de Vienne, mooi om te wandelen of een kano te huren heeft ook een bijzonder kerkje.