• Bezienswaardigheden

    Abdijen

    Abdij de Fontevraud

    Afstand 44 km

    De abdij van Fontevraud Het is de best bewaarde verzameling kloostergebouwen ter wereld, heeft een zeer rijke geschiedenis en is daardoor een grote toeristische trekpleister geworden. De abdij hangt niet af van een orde maar is van benedictijnse inspiratie.

    Abdij Ligugé

    Afstand 66 km

    Ligugé ligt in een prachtige dal en is een van de meest bezochte dorpen van de Poitou. St Martin stichtte in de 4e eeuw het eerste klooster van gaule. Vandaag de dag is de Abdij Ligugé trots op de bekendheid van zijn beroemde stichter en de kloostergemeenschap is momenteel nog actief.

    Kindvriendelijk

    Futuroscope

    Afstand 46 km

    Bezoek een van de populairste Franse pretparken, de Fururoscoop is enig in zijn soort in Europa, met reuzegrote filmbeelden, opwindende attracties, interactieve bezoeken en nog veel meer… 6o hectare groen en ontspanning,  25 unieke ervaringen, sensationele attracties, live entertainment.                   

    Parc de la Vallée

    Afstand 65 km

    De Valley Park is een familie pretpark, met activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. neem gerust je picknickmand mee,  vriendelijk geprijsd.

    Familypark 37

    Afstand 72 km

    Is echt een attractie park voor kleine kinderen, met waterspelen, trampoline, reuze glijbaan, trein en kinderboerderij.

    Bioparc-Zoo

    Afstand 72 km

    Bioparc ligt in een voormalige steengroeve, kalkovens , grotten. Die behoort tot de mooiste dierentuin van Europa heeft een opmerkelijke verzameling van spectaculaire dieren, 400 soorten vogels.

    Zoo Beauval

    Afstand 106 km

    Zoo Beauval in het hart van Frankrijk, door Nederlanders vaak vergeleken met Diergaarde Blijdorp  gezien de grote collectie met 5700 dieren, ook Panda’s zijn er te zien in de dierentuin.

    Troglodyte

    Diverse locaties

    Touraine boeren leefde n in deze grot boerderijen , deze werden gegraven voor de stenen om hun brood te verdienen en maakte zelf hun behuizing van deze Grotten of in de berg

    Villaines-les-Rocher

    Afstand 44 km

    Grote naam in de Franse mandenmakerij met een internationale reputatie.