• Bezienswaardige dorpen

  Indre et Loire 

  Richelieu

  Afstand 11 km

  Richelieu is een oude vesting stad, bekend van Kardinaal Richelieu met haar 28 herenhuizen, kunst en geschiedenis museum, monumentale poorten, kathedraal, stadswallen en grachten, oude markthal en bospark met rosarium. Gezellig plein met terrasjes.

  Tours

  Afstand 65 km

  De stad van kunst en geschiedenis. De toegangspoort van de Loire streek, uitzonderlijk rijk aan erfgoed. Tours is echt een stad die ervaren moet worden, museums, kathedraal, basiliek, en dagelijkse markten.

  Crissay sur Manse

  Afstand 34 km

  Crissay sur Manse mooi dorp in de vallei van de Manse, betoverd de wandelaars met zijn mooie huizen van tufsteen, ideaal voor het kuieren in zijn straten vol bloemen en de ruine van zijn 15e kasteel.

  Montrésor

  Afstand 75 km

  Montrésor valt onder een van de mooiste dorpen van Frankrijk, het ligt aan de oevers van de Indre, 11e eeuws kasteel met mooie tuinen, mooie vakwerkhuizen en oude overdekte markt, in juli en augustus op vr en zat verlicht en muziek. een doolhof aan mooie wandelingen langs de oevers en landschap.

  Chinon

  Afstand 32 km

  Ook Chinon valt onder een van de mooiste dorpen, gelegen aan de Vienne. Het dorp is goed bewaard gebleven met kasteel, vakwerkhuizen en leuke kleine straatjes met winkels terrasje en wijnmuseum.

  Vienne

  Poitiers

  Afstand 55 km

  Poitiers met zijn vele museums,  kerken en abdij en een gezellige binnenstad met 2 wandelroutes vele winkels
  en terrasjes, is zeker het bezoeken waard, de nabij gelegen Futuroscope ook.

  Chauvigne

  Afstand 48 km

  Chauvigne  met zijn 5 kastelen op een klif is gelegen aan de Vienne, mekka aan romaanse architectuur ook steengroeven, molens, kalkovens, stoom en mooie vogelshows te zien.

  Saumur

  Afstand 12 km

  Beroemd om het prestige van zijn ruitergala’s en de lichtheid van zijn fijne bubbels, fascineert Destination Saumur Val de Loire evenzeer als fascineert.

  Angles sur L’Anglin

  Afstand 46 km

  Angles sur LÁnglin is een  fascinerende en rustig dorp , wat je uitnodigt om te wandelen en mooie kliffen bij kasteel de wijn kelder is te bezoeken.

  Main et Loire

  Montsoreau

  Afstand 48 km

  Montsoreau behoort ook tot een van de mooiste dorpen met zijn bloemrijke straten wandel langs het kasteel,
  poorten  en oevers van de Loire. ook grotwoningen van de vijftiende eeuw die leiden tot enorme tunnels en nu gebruikt worden voor de champignon teelt. Prima te combineren met Candes Saint Martin.

  Candes Saint martin

  Afstand 45 km

  Candes Saint Martin ligt bij de samenvloeging van de Loire en de Vienne, mooi om te wandelen of een kano te huren heeft ook een bijzonder kerkje.