• Über uns

  Marian en Peter

  Frankrijk 045 wij

  Samen een nieuw begin, met wel veel werk in het vooruitzicht, maar ook de vrijheid, om te doen wat je zelf wilt, de rust en ruimte om ons heen, maar ook gezelligheid met anderen die we ontmoeten op deze mooie stek.

  Peter

  Ik ben Peter , 62 jaar en 37 jaar werkzaam als postbode geweest. Daarnaast beheerden wij  27 jaar het agentschap van de Telegraaf  in Leimuiden.

  We reizen al 30 jaar met onze kampeerauto, Mercedes 508, door Europa. De mooiste vakanties waren met ons gezin en vrienden in Frankrijk. Veel samen en ook met die vrienden er over gehad om een camping of zoiets te beginnen, zeker bij een kampvuur en een wijntje.
  We hebben besloten om voor de Loire streek (de Touraine) te gaan, en zijn verliefd geworden op een klein en  oud boerderijtje van 1837 met een mooie uitstraling,  La Poiriere in Jaulnay.
  Hierin willen we graag 3 vakantie woningen ( gites )  realiseren. Jaulnay is een plaatsje van 260 inwoners, een kroeg, een kerk en een gemeentehuis.

  Waarom in deze streek? Er wordt veel gezegd: “Het mooie weer begint altijd voorbij de Loire “, het is een mooie afwisselende streek met rivieren, natuur, kastelen en wijn . De temperatuur is aangenaam en de afstand, van 800 km, naar onze kinderen, ouders, familie en vrienden in Nederland is goed te overbruggen.

  Marian

  Frankrijk  is voor mij thuiskomen. Het land met zijn vele afwisselingen , de mensen, de natuur , de culturen en de gewoontes.

  Ik ben Marian van der Geest-Straathof, 58 jaar en 36 jaar getrouwd met Peter. Moeder van Annemarie, Bas en Herman. Zij staan inmiddels op eigen benen en zijn enthousiast over onze plannen.
  Voor mijn gezondheid is landklimaat en warmte ideaal. In beweging blijven, afleiding, maar ook op z’n tijd rust doet mij goed.  Ik word blij van Peter z’n enthousiasme en wilskracht en wil graag met hem deze goed overwogen nieuwe start maken.

  Jaulnay heeft voor mij een landelijke, gemoedelijke  uitstraling, met een weids uitzicht,het heeft een mild klimaat, en de herten en roofvogels zijn altijd in de buurt. Genoeg uitdagingen in huis en op ons erf voor onze plannen.
  Waarom gites? We willen graag ondernemen, iets samen creëren, daar zijn we goed in. Als dat klaar is hebben we regelmatig gasten, dat is leuk. Mensen ontmoeten in onze sfeer en ze wegwijs maken in deze mooie streek.

  Wij zullen ook zeker vrije tijd maken om er samen op uit te gaan met de camper. Familie en vrienden bezoeken, wandelen , fietsen en mijn hobby schilderen beoefenen. We hebben Franse les gevolgd, moeilijk maar wel leuk en zeker erg  belangrijk.
  In deze tijd zijn er gelukkig communicatiemogelijkheden om met het thuisfront in contact te blijven. Onze dierbaren zijn natuurlijk altijd van harte welkom.
  Het is opvallend hoe open de mensen hier reageren op onze komst. We hebben leuke buren en leren veel nieuwe mensen kennen.

  Ik heb er zin in en kijk er naar uit.

  Buchen Sie direkt

  Sie können es kaum erwarten, sich bei uns zu entspannen? Buchen Sie gleich eines unserer schönen Ferienhäuser.