• Schlösser

  Schlösser

  Ben jij ook een kastelen liefhebber? Bezoek een kasteel neem een picknickmand mee en lunch gezellig op een picknickplaats of aan het water, of kijk voor andere bezienswaardigheden onderweg.

  Chateau Ternay

  Afstand 41 km

  Kasteel Ternay, die wordt ontdekt aan het begin van een kronkelende oprijlaan in het weelderige park met eeuwenoude majestueuze bomen, is een familie thuis aan vele gezichten, elegant, authentiek, vriendelijk en mysterieuze …

  Een prive-historische kasteel bewoond door de Aviau Familie Ternay sinds 1606
  alleen te bezoeken, de eigenaar als gids om 10.00 15.00 en 17.00.

  Chateau Azay le Rideau

  Afstand 44 km

  Het kasteel is met Italiaanse invloed gebouwd. De achterzijde grenst aan de rivier de Indre en voorzijde aan een park van het gelijknamige dorp. Dit is een van de eerste kastelen met in het midden een trappenhuis, met veel gebeeldhouwde portretten en 3 verdiepingen. in de zomer heeft Chateau le Rideau  avond openstelling ( verlicht )

  Chateau Du Rivau

  Afstand 21 km

  Rondom het kasteel kunt u genieten van 12 sprookjestuinen en maar liefst 400 soorten rozen. Er zijn diverse thema’s het jaar door, zoals de Medival spelen. Chateau Du Rivau is een heel mooi en leuk kasteel om te bezoeken. Ook leuk voor kinderen.

  Chateau d’Usse’

  Afstand 46 km

  Dit kasteel van Indre-et-Loire ligt in de Loire-vallei , met uitzicht op de Indre . In de buurt van Chinon , Azay le Rideau … Het is een van de attracties in Indre et Loire. Zijn bezoek is een must! Het bezoek van het kasteel van Doornroosje en tuinen , ontworpen door Le Nôtre , is mooi aangevuld door de enscenering van het verhaal van Doornroosje , en een mooie tentoonstelling van kostuums op thema van het kasteel leven.

  Chateau Forteresse Chinon

  Afstand 32 km

  Chateau forteresse ligt op het kruispunt van drie provincies: Anjou, Poitou en Touraine, de rotspunt waarop de oude vesting van Chinon staat. is bewoond sinds de oudheid en altijd begeerde strategische locatie. Dompel je onder in de burgerlijke en militaire geschiedenis van het fort en slip in de huid van de grote figuren die deze plaatsen hebben aangegeven hun stempel. Diverse  thema’s.

  Chateau Villandry

  Afstand 55 km

  De tuinen met vier niveaus van Chateau Villandry zijn bekend over de hele wereld. Vanaf de uitzichttoren heeft de bezoeker een onvergetelijk uitzicht over de tuinen.  Voor de kinderen is er een eigen tuin.

  Chateau Champigny sur veude

  Afstand 17 km

  Gelegen aan de toeristische route naar de vallei Veude, Champigny-sur-Veude is een uitzonderlijke historische en architectonische podium, met een bezoek aan de kapel van St. Louis waarvan de ramen worden beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van glas in lood in de zestiende eeuw.
  Vergeet niet om te gaan door de straat Kloosters verkennen van de oude karakter huizen van deze harmonieuze dorp aan de rand van de Touraine en Poitou. Prijs €10,00

  Chateau Loches

  Afstand 56 km

  Chateau Loches  De donjon is de best bewaarde van Europa, het koninklijkhuis het juweel van de middeleeuwen en de middeleeuwse tuin in drie delen, een poort en romaanse kerk, leuke plaats om te winkelen.

  Chateau de Langlais

  Afstand 54 km

  Is een kasteel met 2 verschillende gevels, met een mooie tuin en een uniek panorama, het interieur en de wassenbeelden doen de oude tijd herleven.

  Chateau Saumur

  Afstand 62 km

  Chateau Saumur  Ligt hoog gelegen met uitzicht op de oude stad en de Loire, thans gemeentelijk museum. een mooie plaats met een eiland in de Loire en vakwerkhuizen veel te doen op paarden gebied.

  Chateau Brézé

  Afstand 54 km

  Chateau Brézé  is een mooi kasteel en heeft een buitengewone ondergrondse netwerk, als vlucht plaats voor het dorp , een ondergrond dorp met stallen en bakkerij en wijn kelder, zeker de moeite waard. In het dorp is een zeer goede pizzeria.

  Chateau Montpoupon

  Afstand 80 km

  Chateau Montpoupon  voor wie van paarden en alles over jagen wil zien,  is dit jacht kasteel met zijn stallen en bos de moeite waard om te bekijken. Dit bezoek is te combineren met bezoek aan Chedigny. Rozen dorp

  Chateau-azay-le-ferron

  Afstand 56 km

  Het kasteel van Azay-le-Ferron, rijke architectuur van de vijftiende tot de achttiende eeuw, is een echte machine om terug te reizen in de tijd die ons zal uitvoeren door de stijlen en artistieke tijdperken. Je bladeren door de vele woonkamers, slaapkamers, eetkamer, keuken, bibliotheek … Of over 15 kamers prachtig ingericht, waar de familie woonde Hersent Luzarche, eigenaar sinds 1852, die het landgoed in 1951 nagelaten aan de stad Tours.

  Chateau de L, Islette

  Afstand 44 km

  De tuin en kasteel zijn een bezoek waard, je kan er ook heerlijk picknicken en chillen.