Omgeving

178 smal zonnebloem

Jaulnay ligt op de grens van 2 Departementen Indre et Loire en de Vienne

 

Gelegen op de grens van de departementen Indre et Loire en Vienne, bevindt La Poiriere zich binnen het Loiregebied in de Touraine. Groene valleien met vruchtbare akkers, boomgaarden, uitgestrekte bossen, honderden hectaren wijngaarden en een mild klimaat hebben de Touraine de bijnaam ”Tuin van Frankrijk” gegeven.

De nabije omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen langs wijngaarden en zonnebloemakkers, of laat het glooiende landschap al fietsend aan je voorbij glijden.

Het Loire gebied kennen we van haar kastelen. De Touraine oefende een grote aantrekkingskracht uit op de Franse koningen, die er eerst hun jachtverblijven bouwden en later hun kastelen.

Naast de kastelen kennen we de Touraine ook van haar prachtige  uitgestrekte en rustige natuur, met leuke dorpjes, steden maar ook haar vele wijnhuizen de leuke plaatsjes en de wijn is er ook een hele bijzondere dierentuin (Doué La Fontaines), Futuroscope of kan je o.a. kanoën in de Vienne

 

Toeristoffice Indre et Loire   http://www.touraineloirevalley.com

Toeristoffice Richllieu          http://office.tourisme-richelieu.fr/EN/

Toeristoffice Vienne            http://www.vienne-tourisme.com

Toeristoffice Chatellerault   http://www.tourisme-vienne.com/en/officetourisme/16/chatellerault/office-de-tourisme-du-chatelleraudais