• Over ons

  Marian en Peter

  Samen een nieuw begin en lekker bezig zijn, maar ook de vrijheid, om te doen wat je zelf wilt, de rust en ruimte om ons heen, en ook gezelligheid met anderen die we ontmoeten op deze mooie stek.

  Peter

  Ik ben Peter , 37 jaar werkzaam als postbode geweest. Daarnaast beheerden wij  27 jaar het agentschap van de Telegraaf  in Leimuiden. En hebben 3 kinderen waar we trots op zijn

  Mijn passie is zoveel mogelijk alles hier zelf te realiseren en de oude uitstraling te behouden met het gemak van deze tijd.

  We reisden al 30 jaar met onze kampeerauto, Mercedes 508, door Europa. De mooiste vakanties waren met ons gezin en vrienden in Frankrijk.
  We hebben besloten om voor de Loire streek (de Touraine) te gaan, en zijn verliefd geworden op een klein en  oud boerderijtje uit 1600 met een mooie uitstraling,  La Poiriere in Jaulnay. Indre et Loire.
  Jaulnay is een klein plaatsje van 260 inwoners, een bakker, een kerk ,bloemiste ,kapper, een bar restaurant en een gemeentehuis. In de buurt van mooie dorpjes en steden.
  Nu alles gerealiseerd is ben ik met een nieuwe hobby begonnen, glas in lood maken en restaureren en ik wil ook voor mijn gasten af en toe een workshop geven

  Waarom in deze streek? Er wordt veel gezegd: “Het mooie weer begint altijd voorbij de Loire “, het is een mooie afwisselende streek met rivieren, natuur, kastelen en wijn . De temperatuur is aangenaam en de afstand, van 800 km, naar onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden in Nederland is goed te overbruggen.

  We hebben samen 3 mooie autenthieke vakantiewoningen kunnen realiseren van ongeveer 100 vierkante meter.

  Marian

  Frankrijk  is voor mij thuiskomen. Het land met zijn vele afwisselingen , de mensen, de taal, de natuur , de culturen en gewoontes.

  Ik ben Marian van der Geest-Straathof,   Moeder van Annemarie, Bas en Herman. . Zij staan inmiddels op eigen benen en zijn enthousiast over ons project en vinden het fijn om ons te bezoeken af en toe. Inmiddels gelukkige  oma van Jasmijn , Boris, Mariette ,Tibó , Malou en Milo en geniet van onze labrador Fìdèle.
  Voor mijn gezondheid is landklimaat en warmte ideaal. In beweging blijven, afleiding, maar ook op z’n tijd rust doet mij goed.  Ik word blij van Peter z’n enthousiasme en wilskracht en wil graag met hem genieten van iedere dag op onze plek.

  Jaulnay heeft voor mij een landelijke, gemoedelijke  uitstraling, met een weids uitzicht, het heeft een mild klimaat, en de herten en roofvogels zijn altijd in de buurt. Genoeg uitdagingen in huis , op ons erf en met onze bezigheden. ik ben vrijwilliger in de Bakkerswinkel , zing op een koor en schilder graag . Dit wil ik ook wel doen met de gasten voor een aantal dagdelen.
  Waarom gites? We willen graag ondernemen, iets samen creëren, gastvrij zijn, daar zijn we goed in. Mensen ontmoeten in onze sfeer en ze wegwijs maken in deze mooie streek.

  In de toekomst willen we meer activiteiten aanbieden. Bijvoorbeeld workshops, , onderzoeken wat onze gasten willen en wat in ons vermogen ligt regelen.

  Wij zullen ook zeker vrije tijd maken om er samen op uit te gaan met de camper. Familie en vrienden bezoeken, wandelen , fietsen en mijn hobby schilderen en yoga beoefenen

  We hebben Franse les gevolgd, moeilijk maar wel leuk en zeker erg  belangrijk.
  In deze tijd zijn er gelukkig communicatiemogelijkheden om met het thuisfront in contact te blijven. Onze dierbaren zijn natuurlijk altijd van harte welkom.
  Het is opvallend hoe open de mensen hier reageren op onze komst. We hebben fijne buren en hebben leuke vrienden om ons heen.

  Samen hebben we een nieuwe droom waargemaakt en 2cv  van 1987, genaamd La Blue. Hiermee willen we heerlijke ritjes maken in de omgeving.

  Iedere dag is bijzonder en we zijn gelukkig hier.

  Direct boeken

  Kan je niet wachten om bij ons tot rust te komen? Boek dan direct een van onze mooie gites.