Workshops

Workshops
2018 week 36 schilder en tekenen workshop
met workshop-docente Linda Moerland uit Schagen
https://www.facebook.com/AtelierDaLin/ 06-52155895
van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 september
weekprijs € 575,00 all in exlclusief reiskosten
vervoer eigengelegenheid of met elkaar mee rijden
dit op basis 2 personen op een kamer, gescheiden bedden
vragen of aanmelden bij l.moerland@hetnet.nl of Jaulnay-gites@hotmail.com

wij zijn nog bezig met een andere workshop schilderen met Floor van Dongen
uit Rotterdam http://www.artworkfloor.nl/166645715
welke week en gegevens volgen nog

en ook workshop fotografie ?

voor foto’s vorige workshops zie foto’s

recencies workshop
Ik logeerde bij de geweldige gastvrouw- en heer Marian en Peter van der Geest. De locatie is bijzonder: groen, glooiend, rustig, prachtige natuur met zonnenbloemen, schitterende sterrenluchten, volop ruimte.  Naast het feit dat we rondom verzorgd werden in een rustieke oude boerderij genoemd “La Petite Poiriere” heb ik ook teken- en schilderles gekregen van Anja Spooner-Dekker. Indrukwekkend wat zij in zo’n korte tijd in mij naar boven kon brengen. Elke dag werd er een andere techniek onder het voetlicht gebracht. Elke dag werd ik een stukje zekerder, ging ik anders om me heen kijken en kreeg ik daadwerkelijk iets op papier met verschillende materialen zoals houtskool, krijt, acrylverf en aquarelverf. We hebben zowel binnen in het atelier als buiten en op locatie gewerkt, wat een fijne afwisseling bleek. Ik heb erg genoten van de rust die van Anja uitging, haar duidelijke aanwijzingen en dat voor iedere leerling weer op een andere manier. Na een week ging ik uitgerust en heel trots op mijn werkstukken naar huis. Voor herhaling vatbaar! Hetty Post, Dubai.

‘wat geweldig gastvrij is iedereen ontvangen, zodat iedereen zich hier welkom en thuis voelt’

Het was een eer om bij jullie 2 weken deze schilderworkshop te geven. wat hebben jullie hard gewerkt voordat we kwamen en terwijl ik en de cursisten hier verbleven. wat geweldig gastvrij is iedereen ontvangen, zodat iedereen zich hier welkom en thuis voelt. jullie zijn kanjers en geweldige mensen. ik kom graag volgend jaar weer een cursus schilderworkshop geven hier liefs Anja Spooner-Dekker www.artanja.nl  Het was een superweek!

‘Inmiddels heb ik wat schilderspullen aangeschaft en ga ik de schilderijen zeker verder afmaken’

Tekenen en schilderen had ik eigenlijk nooit eerder gedaan. Anja heeft mijn ogen letterlijk geopend. Ze heeft me geleerd beter te kijken, bijvoorbeeld naar al die mooie verschillende luchten. Ik vond haar manier van lesgeven heel duidelijk en leerzaam. In die week hebben we verschillende technieken voorbij zien komen (schetsen, houtskool, waskrijt, waterverf en acrylverf). Vooral het schilderen met acrylverf vond ik geweldig.  Ze liet iedereen in haar waarde, van beginneling tot gevorderde. Naar mijn mening kreeg iedereen ook ruim voldoende aandacht en aanwijzingen van Anja. Na afloop werden de werkstukken plenair beoordeeld en bekritiseerd, ook daar heb ik veel van geleerd. Ik ben superblij met de werkstukken die ik thuis met trots kon laten zien. Het vraagt om meer………. Inmiddels heb ik wat schilderspullen aangeschaft en ga ik de schilderijen zeker verder afmaken.  Het was een heerlijke week met, naast de professionele begeleiding van Anja, een “schilderachtige” locatie, een grandioze verzorging en leuke uitstapjes!
Angelien Stokman Nieuwveen

 

 Basiscursus ”bak je eigen brood”

Vier voormiddagen zelf heerlijk brood, koeken en koekjes leren bakken en enkele knepen met chocolade leren.
Hiervoor is geen enkele voorafgaande ervaring vereist. Wat u in de cursus leert kunt u daarna thuis toepassen,
in uw eigen keuken, zonder professionele toestellen.

Herman Peeters is de vijfde generatie van een bakkersfamilie die gedurende 226 jaar bakkerij hield in Essen.
Hij studeerde af aan het PIVA en is steeds intens begaan geweest met de smaak en kwaliteit van zijn producten.
Na een welgevulde carrière als bakker vestigde hij zich in Frankrijk, meer bepaald in Faye la Vineuse, een middeleeuws dorp vlakbij de kastelen van de Loire, met alle Franse charmes.
Met zijn echtgenote Brit kocht hij er de “Chapeau Rouge”, een voormalig hotel van de clerus.
Het gebouwencomplex werd met liefde en geduld gerestaureerd en biedt nu ruimte voor cursussen met slaapgelegenheid.
Hier, in ons splinternieuwe atelier, stelt Herman zijn jarenlange ervaring met alle producten van bakkerij, patisserie, chocolade en ijsbereiding ter beschikking van de cursisten.
We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!    

Als er cursussen zijn in die week dat u verblijft bij Jaulnay-gites,
is het mogelijk deze cursus te volgen, indien er plaats is, interesse vraag hierover. http://chopain.fr 

 

 

Leave a Comment